casaluxemburg

La Casa Luxemburg cinemateca ATRIUM împreună cu TIFF demarează o serie de evenimente care vor readuce în Sibiu atmosfera Festivalului de Film Transilvania. În fiecare săptămână, în ziua de marţi, în Atrium Classic Cafe vor avea loc proiecţii ale unor filme ce au rulat în cadrul festivalului.
TIFF Movie Night debutează în 26 octombrie cu proiecţia filmului Graşii (Gordos, Spania 2009), în regia lui Daniel Sanchez Arevalo. Filmul a fost foarte apreciat de critici şi a primit premii importante: Raúl Arévalo – cel mai bun actor în rol secundar în cadrul Premiilor Goya 2010, Premiul Juriului la Festivalul Filmului de Comedie de la Monte Carlo 2009, nominalizat pentru Bronze Horse la Festivalul de Film de la Stockholm 2009.
Seria va continua cu documentarul Nunţi, muzici şi casete video (România, 2008), urmat de un alt documentar românesc Australia (2009) care ne prezintă cum ajung şapte tineri, foşti copii ai străzii din România, să vadă Oceanul Pacific. Alte lungmetraje semnate de regizori români sunt: Circul vesel (2010) şi Născuţi la comandăDecreţeii (2005).
Programul TIFF Movie Night va fi completat şi de filme din Marea Britanie (Fii Cubei, 2009), Elveţia (Viaţa e în altă parte, 2006) sau Italia (Prânzul de pe 15 august,2008). Seria se va încheia în preajma Crăciunului, în data de 21 decembrie, cu proiecţia filmului Navidad/ În ziua de Crăciun (Chile, 2009).
Scopul acestor proiecţii este de a promova cultura cinematografică prin prezentarea unor filme dintre cele mai importante ale momentului, după criterii ce ţin de originalitatea subiectelor si forţa imaginilor.

TAGS
Archives