casaluxemburg
  • Home
  • Blog
  • Articole

In data de 19 mai a avut loc la Casa Luxemburg inaugurarea primului Centru de Resurse al Institutului European pentru Itinerarii Culturale, pentru Europa de Sud-Est. Centrul de resurse a fost creat în cadrul programului „Itinerariile Culturale ale Consiliului Europei” şi a acordului dintre Marele Ducat de Luxemburg şi România.
Programul „Itinerariile Culturale ale Consiliului Europei” are ca scop sensibilizarea europenilor asupra identităţii lor culturale prin intermediul unui turism cultural de calitate, ce explorează patrimoniul diverselor comunităţi.
Institutul European de Itinerarii Culturale, cu sediul la Luxemburg, acordă asistenţă tehnică în realizarea itinerariilor.     „Inaugurarea acestui centru este foarte importantă pentru Sibiu în contextul în care, la fel ca scopul programului amintit, am încercat să promovăm Sibiul ca o destinaţie de turism cultural. Sibiul are potenţial în acest domeniu şi mă bucură faptul că, împreună cu partenerii luxemburghezi, s-a reuşit crearea acestui centru. Foarte important este şi faptul că acest centru va deveni unul regional pentru Europa de Sud-Est” a declarat primarului Klaus Iohannis în conferinţa de presă.

TAGS
Archives