casaluxemburg

Raliul Sibiului se desfăşoara în perioada 25-28 iulie. Sportivii vor ajunge la Sibiu luni, 22 iulie,  iar marţi şi miercuri vor face testări pe traseu, urmând ca joi să se facă parada maşinilor de curse cu start oficial în centrul istoric al Sibiului.

Raliul Sibiului înregistrează anul acesta un număr record de participanţi, cu 68 de echipaje din 18 tări. Piloţii vor concura pe un traseu care are o lungime totala de 561,5 kilometri, dintre care 228 km impartiti in 14 probe speciale. Anul acesta  80% din suprafata probelor speciale este pe macadam.

Raliul Sibiului va include anul acesta și un eveniment caritabil în scopul  strângerii de fonduri pentru Muzeul Brukenthal.

Parada mașinilor va avea loc în seara zilei de joi, de la ora 20, pe traseul Nicolae Bălcescu, str.Tribunei, str.Mitropoliei, Piața Mare, pe tot parcursul drumului, piloții fiind însoțiți de un alai de toboșari și stegari.  Parada va fi urmată de startul festiv al competiției, la ora 20.30, în Piața Mică, lângă Turnul Sfatului.

Startul oficial al Sibiu Rally va avea loc vineri, 26 iulie, la ora 13, piloții pornind din Piața Mare spre Dobârca, Crinți, Păltiniș și Șanta. Aceste ultime două probe, spre Păltiniș, în urcare pe asfalt și Șanta, pe macadam, se vor desfășura pe timp de noapte. Sâmbătă, piloții vor pleca din Piața Mare la ora 9.30 spre Sadu, Gâtu Berbecului și Șanta Max, încheiate cu un circuit de autocros în cartierul Ștrand, pe terenul de rally cross. Festivitatea de premiere va avea loc de la ora 19, în Piața Mică.

TAGS
Archives