casaluxemburg

Nouăsprezece echipe naţionale, Continentale şi Pro-Continentale se vor înfrunta pornind de la Sibiu de-a lungul a 480 de kilometri.  Va fi un duel rutier dus de participanţi în lupta pentru cele 529 de puncte UCI puse în joc de organizatori şi cei 29.789 euro premii în bani.

Lista de start din 2013 anunță deja dueluri rutiere acerbe între numele mari ale ciclismului european. Unul dintre ei este campionul Italiei în 2012, Franco Pellizotti de la echipa Pro-Continentală Androni Giocattoli.

Spectatorii îl vor putea vedea şi pe Davide Rebellin (de la Pro+Continentala CCC Polsat), care deține recordul de a fi câștigat în același an (2004) Amstel Gold, La Flèche Wallonne și Liège-Bastogne-Liège (triplu record egalat de Philippe Gilbert doar în 2011 în versiune italiană). În plus, gruparea continentală Christina Watches-Onfone va veni la Sibiu cu o echipă extrem de puternică, din care fac parte Martin Pedersen (învingător în Circuit d’Alger 2013, câştigător al Turului Chinei I în 2012, câştigător în clasamentul general în Tour of Britain 2006), Stefan Schumacher (câştigător în clasamentul general al Turului Chinei II şi al Turului Serbiei în 2012, bronz la Campionatele Mondiale de Şosea 2007, învingător în două etape ale Giro dItalia 2006 şi tot două etape în Tour de France 2008) şi Angelo Furlan (care şi-a adjudecat în 2013 etapa a doua a Turului Estoniei).

Turul va avea tradiţionalele cinci etape, dispuse sub forma unui prolog, două etape şi două semi-etape. Astfel, întrecerea debutează joi, 11 iulie, cu un contratimp individual de 2,5 km și vineri ajunge la Bâlea Lac la căpătul celor 145 de km ai zilei. Sâmbătă 12 iulie, le este pregătit sportivilor un supliciu de 183 km cu finiș la Păltiniș, iar ultima zi include un contratimp individual de 11 km, desfășurat dimineața și o etapă în linie de 146, 8 km.

Tot acest traseu face cursa mai ușor de urmărit de către spectatori, motiv pentru care publicul este invitat să urmărească în direct întrecerea rutierilor şi să-şi încurajeze favoriţii în punctele de mai jos:

  • 11 iulie: în centrul istoric al Sibiului (orele 18-21): Piaţa Mică, Piaţa Mare, străzile Arhivelor, Tipografilor, Cetăţii, Nicolae Bălcescu, Mitropoliei, Poştei, Centumvirilor, Odobescu, Piaţa Huet.
  • 12 iulie: urcarea pe Transfăgărăşan după borna 140 până la Bâlea Lac (începând de la 13.30 până la  15.30).  Toţi cei care au urcat pe traseu sunt obligaţi să găsească un loc de parcare în afara carosabilului astfel încât să nu împiedice cursa).
  • 13 iulie: urcarea la Păltiniş începând de la Curmătura Ştezii până în Păltiniş la intersecţia cu drumul de Şanta (între orele 14.00 şi 16.00). Atenţie! – Înainte de concurs  pe acest traseu va avea loc şi competiţia ciclistă King and Queen  of  the Mountain şi King and Queen of the Off-road ( pe drumul spre Şanta). Toţi cei care au urcat pe traseu sunt obligaţi să găsească un loc de parcare în afara carosabilului astfel încât să nu împiedice cursele.
  • 14 iulie dimineaţa: între Muzeul Astra intrarea principală şi Răşinari, cu retur pe acelaşi traseu şi finishul în Muzeu (între orele 9.30 şi 11.30). Atenţie: accesul se va face cu cel puţin 30 minute înainte de începerea semi-etapei!
  • 14 iulie după-amiaza (orele 19.30 – 20.50): sosirea în Sibiu cu următorul traseu: Cristian – Sos. Alba Iulia – giratoriu Bieltz – podul Cibin – str. Malului – giratoriu Libertatea – giratoriu Independenţa – Liceul Independenţa – str. Ocnei – pe sub Podul Minciunilor – Piaţa Mare.
TAGS
Archives