casaluxemburg

Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu, şi va avea loc în perioada 6 – 10 iulie a acestui an.

Nu mai puţin de 25 de echipe au fost înscrise de organizatori în Turul Ciclist al Sibiului, care a atras atenţia prin diversitatea etapelor şi a reliefului, prin gradul de dificultate şi prin premiile puse în joc (26.000 euro şi 212 puncte UCI). Echipe cicliste participante provin din 13 ţări: Luxemburg, Italia, Bulgaria, Franţa, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Germania şi Turcia.

Turul a fost gândit să se desfăşoare pe trasee care combină segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane şi sosiri în căţărare.  Etapele au următoarele caracteristici: o etapă de contratimp pe echipe, o etapă dedicată sprinterilor, două etape de munte cu sosiri în căţărare, una la peste 2000 de metri, un contratimp individual de 4 km în centrul istoric al Sibiului, 9 vârfuri de categorie A, B, C şi Specială şi 8 sprinturi intermediare.

Pentru mai multe detalii despre Turul Ciclist al Sibiului accesaţi site-ul competiţiei www.ciclism.sibiu.ro, site-ul UCI www.uci.ch şi lista competiţiilor continentale.

TAGS
Archives