casaluxemburg
  • Home
  • Blog
  • Articole

Pe 24 şi 25 martie, la Sibiu se va desfăşura cea de-a doua ediţie a maratonului teatral intitulat „25 de ore de teatru non-stop“, la care sunt invitaţi să participe Horaţiu Mălăele, Dan Puric şi Florin Piersic. Evenimentul se va desfăşura sub sloganul „Respiră. Teatru”.

Spectacolele se vor juca la Sala Teatrului Naţional „Radu Stanca”, la Sala „Thalia”, Atrium Classic Cafe din cadrul Casei Luxemburg şi în alte locuri din oraş.

Festivalul se va deschide cu un spectacol de la Teatrul Bulandra, „Măscăriciul, după A.P. Cehov, cu Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs, iar Dan Puric va prezenta o conferinţă extraordinară intitulată “Un teatru nou. Un teatru al viitorului”.

Potrivit organizatorilor, la maraton va participa şi Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii „Garantat 100%”, iar evenimentul va găzdui şi conferinţa susţinută de profesorul Dan Vasiliu, în cadrul secţiunii „Barock Update”.

De asemenea, în 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, ca o extensie a maratonului, se va juca un spectacol de gală cu cel care a fost votat „cel mai îndrăgit actor român din toate timpurile” Florin Piersic.

Maratonul teatral este organizat de Asociaţia culturală „BIS”, înfiinţată în primăvara anului 2009, ca o urmare firească a activităţii trupei de teatru tânăr „Trimbulinzii”.

Prima ediţie a maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop” a avut loc în martie 2011 şi a strâns sute de spectatori la toate evenimentele organizate.

TAGS
Archives